You are currently viewing Micropoint tehnika iscrtavanja obrva – sve što treba da znate o najnovijem trendu u svetu trajne šminke

Micropoint tehnika iscrtavanja obrva – sve što treba da znate o najnovijem trendu u svetu trajne šminke

Već dugo se dvoumite oko toga šta je najbolje rešenje za vaše obrve, microblading ili puder tehnika? Niste sigurni šta bi bilo najbolje rešenje, dopadaju vam se prednosti i jedne i druge tehnike? Ne morate više da se dvoumite, micropoint tehnika iscrtavanja obrva je upravo ono što ste dugo čekali.

Kao što ništa u životu nije crno ili belo, nego postoje i brojne nijanse sivog između, tako je jedino i prirodno da između puder obrva i popularne microblading tehnike, postoji neko prelazno, odnosno “hibridno” rešenje za one koji žele najbolje od oba sveta. Kažu, sto žena, dvesta obrva, ali pošto je svaki par obrva priča za sebe, ne može da postoji jedno univerzalno rešenje za sve. Neke su prirodno tanke i nedefinisane, druge su proređene od silnog čupkanja i nejednake, te zahtevaju održavanje na dnevnom nivou, odnosno dopunjavanje raznim olovkama, gelom ili maskarom.

Šta je to Micropoint tehnika iscrtavanja obrva?

Ukoliko ste već istraživali koje tehnike su nam dostupne, sigurno ste naišli na microblaiding i puder obrve, tehnike koje velikoj većini žena omogućavaju da postignu željeni izgled obrva brzo i lako. Međutim, ako nakon što ste uporedili sličnosti i razlike između puder obrva i japanske metode i dalje niste sigurni šta je pravi izbor za vas, šta onda?

Zapravo, dugo nije bilo pravog rešenja na vidiku, ali su pravi profesionalci prepoznali potrebu za nečim novim i tako su Biljana Ilić i Franček Prsa, kreirali micropoint tehniku. Idealno rešenje za sve žene koje žele preciznost i realističan izgled dlačica koji pruža japanska tehnika, upotpunjen senčenjem koji će vašim obrvama dati savršen izgled 24/7.

Koje su prednosti Micropoint tehnike?

Micropoint tehnika iscrtavanja obrva je idealna za sve one žene koje traže volumen i prirodan izgled popunjenih obrva. Preciznim i tankim potezima nožića iscrtavaju se dlačice koje nedostaju kod tankih i prečupanih obrva, a potom se blagim potezima mašinice senčenjem postiže 3D efekat gustih obrva. Ono što je važno napomenuti jeste da je ova tehnika pogodna za sve tipove kože kao i za korekcije prethodno izbledele trajne šminke obrva.

Poznato je da je masna koža oduvek bila malo zahtevnija i da su kod osoba sa ovim tipom kože korekcije nešto češće nego kod osoba sa normalnom i suvom kožom. Prirodno lučenje sebuma često je glavni neprijatelj trajne šminke, međutim sa Micropoint tehnikom možete napokon da odahnete, jer će krajni rezultat biti dugotrajniji.

micropoint tehnika

Kako se pripremiti za Micropoint tretman?

Što se same pripreme tiče, ona se u suštini ne razlikuje puno od pripreme za druge tretmane trajne šminke. Kako bi ste postigli što dugotrajniji efekat, izuzetno je važno da ispoštujete sledeće korake u nezi i pripremi vaše kože pre samog tretmana:

  • Obrve ne treba depilirati i farbati tri nedelje pre zakazanot tretmana,
  • Izbegavajte hemijske pilinge, laserske i druge tretmane lica barem dve nedelje,
  • Ne treba unositi alkohol i kofein do dva dana pre tretmana,
  • Lekove kao što su aspirin ne treba unositi 7 dana pre tretmana,
  • Obavezno se konsultujte sa vašim brow artistom ukoliko imate određena kožna
    oboljenja, ukoliko trenutno uzimate neke lekove, ili imate bilo kakve nedoumice,
  • PMS i menstrualni ciklus mogu uticati na osetljivost i prag tolerancije bola, te
    preporučujemo da to imate u vidu prilikom zakazivanja tretmana.

Kome se ne preporučuje ovaj tretman?

Iako relativno nova u svetu trajne šminke, Micropoint tehnika je sasvim pouzdana i
bezbedna. Međutim, postoje određene rizične kategorije ljudi kojima se ovaj tretman
nažalost ne preporučuje zbog potencijalnih kontraindikacija, tu pre svega spadaju:

  • Trudnice i dojilje,
  • Osobe koje imaju dijabetes ili epilepsiju,
  • Osobe sa srčanom manom ili alergijama.

Kako bi izbegli i najmanju neprijatnost, esencijalno je da prilikom konsultacija i pre zakazivanja tretmana obavestite vašeg brow artista o vašem zdravstvenom stanju, odnosno oboljenjima koja mogu ne samo ugroziti finalni rezultat i izgled obrva, nego i vaše zdravlje na prvom mestu.

Da li Micropoint tehnika boli više nego druge?

Ako ste pomislili da je zbog kombinacije dve tehnike Micropoint nešto bolniji način da dođete do savršenih obrva, varate se. Imajte na umu da se, kao i kod drugih tehnika, ovde takođe na samom početku nanosi krema sa anestetikom, tako da je bol koju mogu osetiti osobe koje imaju zaista nizak prag tolerancije, apsolutno svedena na minimum. Primenjuju se dva različita pristupa, ali svakako ne istovremeno, tako da ćete imati priliku da osetite dve različite vrste senzacija, nalik grebanju i blagom peckanju.

Kako teče oporavak nakon Micropoint tretmana?

Verujemo da je osobama koje dugo žive sa nejednakim obrvama i svakodnevno moraju da se muče sa njihovim iscrtavanjem najviše stalo do toga da napokon dobiju idealno definisane obrve koje pristaju njihovom obliku lica. Međutim, morate biti svesni da rezultati ne dolaze preko noći. Nemojte raditi ovaj tretman ako planirate da budete kuma na venčanju najbolje drugarice narednog vikenda. Ili još gore, ako ste vi mlada.

Dužina oporavka je individualna stvar, obrve će u početku biti otečene, tamnije, može biti primetno crvenilo, ljuštenje kože, ali i svrab koji morate ignorisati – koliko god to teško bilo. Zbog toga se uvek kaže da se onaj finalni i dugo željeni rezultat najbolje vidi nakon mesec dana, nakon što se koža u potpunosti regeneriše i sve dođe na svoje. Takođe, preporuka je da se izbegava šminkanje koliko god je to moguće.

Kako negovati obrve nakon Micropoint tretmana?

Vaše obrve će biti izuzetno osetljive neposredno nakon samog tretmana, zbog čega je jako važno da ih propisno negujete kako bi izbegli pojavu infekcija i postigli krajnji rezultat. Pridržavajte se saveta koje dobijete od vašeg brow artista sve dok se obrve u potpunosti ne oporave i koža ne regeneriše. Evo kratkog podsetnika na to šta je sve dozvoljeno, a šta nije, nakon trajne šminke obrva:

  • Obrve ne treba dirati ili češati prstima,
  • Kada koža krene da se peruta, pustite je da se sama oljušti, nemojte je prstima
    skidati,
  • Prilikom umivanja, samo blago istrljajte lice i budite posebno pažljivi u predelu obrva,
  • Kupanje u bazenu, šminkanje, sunčanje, solarijum, kao i različiti tretmani lica nisu
    preporučljivi tokom procesa oporavka,
  • Nemojte nanositi anti age preparate u predelu obrva,
  • Nakon što se obrve oporave, preporučeno je nanošenje zaštitnog faktora kako bi se
    efekat popunjenih obrva što duže održao.

Kod koga zakazati svoj prvi Micropoint tretman?

Ako ste tek čuli za Micropint tehniku, ne brinite, ne kasnite za trendovima, zapravo idete u korak sa njima jer je ovo najnovija tehnika u svetu trajne šminke obrva. Ukoliko je vaša sledeća nedoumica gde da nađete pouzdanog i iskusnog brow artista koji se bavi ovom tehnikom, na pravom ste mestu, jer je Biljana Ilić, iskusni permanent makeup artist, tvorac ove tehnike zajedno sa Frančekom Prsom.

Teško da iko može odraditi bolji Micropint od osoba koje su tu tehniku stvorile, tako da ukoliko se razmišljate da li je Micropoint pravo rešenje za vas i vaše obrve, predlažemo da ne oklevate, već da zakažete besplatne konsultacije kod Biljane Ilić već danas i da uz njene savete budete korak bliže savršenim obrvama.