You are currently viewing Razlika između Puder Obrva i Japanske Metode Iscrtavanja Obrva

Razlika između Puder Obrva i Japanske Metode Iscrtavanja Obrva

Da li svako jutro iznova iscrtavate Vaše obrve, a one u najboljem slučaju izgledaju kao polusestre? Ukoliko razmišljate o tome da Vašim obrvama napokon podarite novi i ujednačen izgled, sigurno ste se u nekom trenutku zapitali koja je razlika između puder obrva i japanske metode iscrtavanja obrva? Dok je japansko iscrtavanje prisutno već duže vreme kod nas, puder metoda se pojavila relativno skoro i napravila potpunu pometnju. Kakva je to tehnika i još važnije, da li je bolja, bezbolnija, povoljnija? Pripremili smo za Vas vodič koji će Vam ukazati na najvažnije razlike i sličnosti, kako bi ste lakše doneli odluku koja je prava tehnika za Vas.

Razlika između puder obrva i japanske metode

Zbog čega je bitno da znate koja je razlika između puder obrva i japanske metode iscrtavanja obrva?

Pre bilo kakve promene na Vašem licu, bila ona trajna ili ne, neophodno je informisati se o samom procesu i upoznati se sa različitim tehnikama koje postoje. Svaka tehnika ima svojih prednosti i mana, ali samo nakon što ih sve dobro sagledate, možete doneti pravu odluku. Međutim, ono što je važno napomenuti na samom početku jeste da ne postoji tehnika koja je univerzalno najbolja. Nekome će više odgovarati jedan pristup, nekome drugi, sve zavisi od efekta koji želite da postignete.

Puder obrve

Ukoliko želite da Vaše obrve izgledaju osenčeno i da dobiju fini ombre prelaz od svetlijeg ka tamnijem, puder tehnika je pravi izbor za Vas. Ova polutrajna metoda šminke učiniće da Vaše obrve izgledaju definisano i prirodno, bez strogih kontura. Ono što je specifično za ovu metodu jeste to da se pigment iglom ubacuje u površinski sloj kože tehnikom sitnog tačkanja. Tačkice pigmenta se mogu nadograđivati za intenzivniji efekat i jasno definisan završetak obrve. Nakon par nedelja, može se izvršiti korekcija ukoliko je to neophodno.

Japansko iscrtavanje

Za one koji vole da svaka dlaka bude na svom mestu, japanska metoda predstavlja pravi izbor. Vaše obrve će dobiti na volumenu i prirodnosti uz dodatak neverovatno preciznih i tankih linija koje imitiraju dlaku i prate njihovu prirodnu formu. Japanska metoda izuzetno podseća na tetoviranje, ali se umesto mašinice koristi alat sa sečivima kojim se prave plitki urezi i nanosi pigment. Kao i kod prethodne tehnike, poželjno je uraditi korekciju nakon što sve zaraste posle prvog tretmana.

Postoje li neke sličnosti između puder obrva i japanskog iscrtavanja?

Pre nego što pređemo na razlike, treba istaći da postoje i pojedine sličnosti između ova dva postupka. U oba slučaja radi se o polutrajnoj šminci, što znači da će nakon izvesnog vremena ona početi da bledi, te je potrebno ponoviti postupak kako bi se boja i forma osvežile. U zavisnosti od tipa kože i kozmetike koju koristite, taj postupak se obično ponavlja nakon 1 do 3 godine.

Jedan od razloga za to je i što se kod oba postupka pigment ubacuje u površinski sloj kože, te stoga on vremenom bledi. Kod klasičnog trajnog tetoviranja, pigment se unosi znatno dublje u kožu, zbog čega je ta metoda trajnija, ali, njen efekat gotovo nikada nije toliko prirodan, zbog čega se ne preporučuje za lice.

Koje su to razlike između puder obrva i japanskog iscrtavanja?

Razlika između ove dve metode ima mnogo, ali glavna razlika leži u samom postupku i alatu koji se tom prilikom koristi. Takođe, finalni rezultat je drugačiji, dok kod japanske metode dobijamo nove, docrtane dlačice, puder tačkanje daje ombre efekat, kao posle šminkanja sa senkama.

  • Japanske metoda – svi potezi se izvode ručno sa alatom koji se prvo blago utapa u pigment, a potom pravi sitne rezove po površinskom sloju kože kako bi imitirao prirodnu dlaku.

  • Puder obrve – iako se može raditi ručno takođe, mnogo češće se koristi alat, mašinica, koja izvodi na hiljade sitnih uboda, tj. tačkica po koži, kako bi se postigao efekat senčenja.

Koji postupak manje boli?

Ukoliko ste osetljivi na bol, sigurno Vas zanima koliko su ove procedure bolne. Međutim, to ne bi trebalo da bude Vaš glavni kriterijum prilikom odabira odgovarajuće tehnike. U suštini, nijedna metoda nije preterano bolna jer obe utiču samo na površinski sloj kože, tako da izazivaju samo trenutni osećaj blage nelagode ili grebanja. Japanska metoda može biti malo neprijatnija jer se ipak radi o plitkim urezima, te može doći i do manjeg krvarenja. U oba slučaja, na početku će Vam biti aplicirana krema koja će da utrne ceo taj predeo, tako da nećete osećati ni najmanju bol.

Nakon koje metode obrve brže zarastaju?

Još jedno od gorućih pitanja je i koliko traje period oporavka, odnosno nakon koliko vremena obrve potpuno zarastaju. Često je taj vremenski period vrlo sličan i može da traje od 4 do 6 nedelja, u zavisnosti od Vaše kože. U oba slučaja, možete očekivati da će tokom prve dve nedelje obrve biti znatno tamnije, deblje i pomalo otečene. Tokom te dve nedelje neophodno je da se pridržavate nege koja Vam je preporučena, kako bi sve zaraslo u potpunosti i koža se regenerisala. Vidljiva razlika postoji u načinu perutanju kože, dok se nakon japanske metode koža peruta i opada u sitnim ljuspicama, kod puder tehnike se taj deo oljušti u jednom ili više većih listića.

Koja metoda pruža dugotrajniji efekat?

Ono što je svakako najveća prednost ovih tretmana jeste to što ste najmanje godinu dana mirni i ne morate da popunjavate svoje obrve na dnevnoj bazi. Bilo da Vam fali samo jedan manji segment ili imate potpuno svetle dlačice, složićete se da je njihovo svakodnevno iscrtavanje i muka da postignete jednak izgled jedno veliko gubljenje vremena. 

Iako životni vek zavisi od dosta faktora i predstavlja vrlo individualnu kategoriju, evidentno je da obrve rađene u puder tehnici ipak imaju malo duži životni vek. U proseku, kada se radi japanska metoda, ona ne zahteva korekcije bar dve godine, dok je kod puder tehnike pun efekat postojan tokom tri do četiri godine.

Koja metoda je jeftinija?

Obe metode predstavljaju značajnu investiciju, stoga dobro razmislite kome ćete poveriti svoje vreme, novac i lice. Na našem tržištu možete primetiti da je raspon cena velik i da gotovo da nema pravila. Obično su puder obrve nešto skuplje, ali imajte na umu da se cena formira i na osnovu lokacije, materijala, salona, stručnosti, itd. Međutim, prilikom odabira salona i stručnjaka kojima ćete ukazati svoje poverenje, cena ne bi trebalo da ima presudnu ulogu.

Koliko često će mi biti potrebne korekcije?

Poželjno je izvoditi manje korekcije kako bi se održala forma i osvežila boja pre nego što dođe vreme za generalnu korekciju. Budući da japansko iscrtavanje brže bledi, preporučuju se korekcije na svakih 6 meseci, dok sa puder tehnikom to može biti i nakon 8 meseci. Opet, sve je do tipa kože, kozmetike, šminke, ali i do toga da li se bavite sportom, da li Vam se lice znoji, itd.

Kako odabrati pravu tehniku za svoje obrve?

Postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u razmatranje prilikom odabira idealne metode. Nije dovoljno samo pogledati slike i upoređivati šta izgleda lepo na drugima. Iako polutrajan, efekat ovih postupaka je ipak izuzetno vidljiv tokom minimum godinu dana, a značajnije prepravke često ne izgledaju prirodno. Stoga pažljivo razmislite i razmotrite sledeće faktore:

  • Tip kože – Iako se ovde radi “samo” o obrvama, tip kože ima veliku ulogu u tome kako će se određena tehnika primiti i koliko dugo će trajati put efekat. Osobe sa suvom kožom su idealni kandidati za japansko iscrtavanje, zato što će na njihovoj koži ti potezi izgledati savršeno oštro i precizno. Sa druge strane, puder tehnika je prikladnija za osobe sa masnijom kožom, efekat će trajati duže i izgledaće bolje.

  • Tip obrva – U zavisnosti od toga koliko dlačica već imate u obrvama možete se odlučiti za jednu od ove dve metode. Za osobe koje prirodno imaju malo dlačica ili su ih previše očupali, japansko iscrtavanje je idealno rešenje. Sa druge strane ukoliko već imate pristojnu gustinu ali želite puniji efekat ili samo da popunite određene delove, tačkanje puder tehnikom daće Vam rezultat koji priželjkujete.

  • Estetika – Kakav izgled želite da postignete? Da li želite da izgleda kao da ste našminkani ili preferirate prirodan no makeup look? Puder tehnikom se postiže izgled koji po nekima nije toliko prirodan kao efekat japanskog iscrtavanja, intenzivniji je i deluje kao da ste koristili olovku ili senke.

  • Stil života – Ukoliko ste neko ko se često ili svakodnevno šminka, puder obrve će skratiti taj proces značajno, gde god da krenete one su već spremne. Ali imajte na umu da ukoliko provodite dosta vremena na suncu ili se bavite sportom i znojite se dosta, one će bledeti brže.

Da li se ove dve tehnike mogu kombinovati?

Ukoliko želite najbolje od oba a ne možete da se odlučite samo za jednu tehniku, posavetujte se sa Biljanom Ilić koja je ovu kombinaciju usavršila u vidu micropoint tehnike. Na ovaj korak se uglavnom odlučuju osobe koje žele zaista gušće i definisane obrve, a radi se kombinacijom ručnih alata i mašinice i pogodno je za sve tipove kože.

Da li je japansko iscrtavanje bolje od puder obrva?

Iako je japansko iscrtavanje trenutno možda popularnije, teško je reći koja tehnika je generalno bolja, jer je sve vrlo individualno i zavisi od rezultata i efekta koji želite da postignete. Ukoliko se još uvek dvoumite i niste sigurni kako da donesete pravu odluku, možete zakazati konsultacije telefonom ili nas posetiti na adresi Petra Drapšina 8, u Subotici, i konsultovati se sa Biljanom Ilić lično o svim tretmanima i obukama koje nudi.

Zakaži svoju konsultaciju

Želiš da se baviš Trajnom Šminkom?

Otkriću Vam kako i gde možete načiniti prve korake ka tome da promenite svoju profesiju i izgradite svoje ime u Svetu Beauty Industrije.

eknjiga biljana ilic