You are currently viewing Trajna šminka očiju – sve što treba da znate o efektu ajlajnera

Trajna šminka očiju – sve što treba da znate o efektu ajlajnera

Žene najbolje znaju kakvu promenu u izgledu mogu da naprave mali detalji kao što je savršeno izvučena tanka linija ajlajnera. Upravo zbog preciznosti koju zahteva, put do savršeno izvučenog ajlajnera često je dugačak i frustrirajući. Potrebni su sati, dani, ako ne i nedelje vežbanja dok ne uspete da usavršite tehniku nanošenja ajlajnera koja odgovara Vašem kapku. Ali čak i tada, dešava se da pogrešite, a svi znamo koliko je i najmanja nepravilnost te linije vidljiva. Trajna šminka očiju omogućiće Vam da imate besprekorno našminkane oči 24/7, bez popravljanja i docrtavanja.

Trajna šminka očiju

Trajna šminka ajlajnera - pravi izbor za Vas

Mnogima od nas ajlajner predstavlja jednu od onih srednjoškolskih trauma sa šminkanjem kojih se nerado prisećamo kada gledamo stare fotografije. Nekako nikada obe strane nisu bile jednake. Koliko god se trudili, jedno “krilo” je uvek bilo duže, deblje, zakrivljenije i tako dalje. Koliko puta ste skidali ajlajner i počinjali sve ispočetka jer niste mogli da napravite dve iste crne linije? Verovatno mnogo. 

Muke sa ovim makeup proizvodom dešavaju se svima, bez obzira na uzrast. Ruka je možda malo smirenija, pokreti precizniji i veštiji, ne pravite više toliko očigledne greške, ali, da li su te dve strane potpuno jednake? Čini se da je nemoguće postići idealan efekat pri svakom šminkanju, zato ukoliko smatrate da je ovaj detalj taj koji stavlja tačku na Vaš makeup look i čini da se osećate lepše, vreme je da razmislite o trajnoj šminci očiju.

trajni ajlajner meme

Šta je zapravo trajni ajlajner?

Trajna šminka je trend koji ne namerava da ode, a iscrtavanje ajlajnera trajnom metodom samo je jedna od tehnika uz pomoć koje uvek možete izgledati besprekorno. Iako naizgled dosta podseća na klasično tetoviranje, ovo nije tetovaža u pravom smislu, ali je svakako postupak koji se razlikuje npr. od trajne šminke usana, budući da pigment ostaje trajno u koži. Šta to znači? To znači da će boja Vašeg ajlajnera svakako nakon nekog vremena početi da bledi, ali pigment ostaje tu trajno, što ovaj postupak svrstava negde između pravog tetoviranja i drugih tehnika polutrajne, odnosno trajne, šminke.

Posebnom metodom i korišćenjem mašinice sa niskofrekventnom iglom, pigment se ubacuje u površinki sloj kože kapka, ne dopire do dubljih slojeva kao kod pravog tetoviranja. Sam postupak je potpuno neinvazivan i traje oko dva sata, a koriste se kreme sa anesteticima kako bi se ublažila bol. Klijenti mogu da biraju između klasičnog i tzv. soft izgleda, u zavisnosti od toga šta više odgovara obliku njihovog oka i kapka. Klasičan stil predstavlja izvlačenje jasno definisane linije, u željenoj debljini, dok “soft” princip ostavlja efekat senčenja, kao da ste dodali i malo senke i ublažili oštrinu samog ajlajnera.

razlika izmedju klasicnog i sencenog ajlajnera

Koliko dugo traje proces nanošenja, a koliko krajnji rezultat trajnog ajlajnera?

Sam proces trajnog šminkanja traje ne duže od dva sata, u zavisnosti od stila koji klijent izabere. U početku Vam se može činiti da je celokupan izgled mnogo intenzivniji, to je zbog toga što koži treba vremena da zaceli, već nakon prve nedelje boja će izgledati mnogo prirodnije. Prva korekcija može se izvršiti nakon što koža u potpunosti zaceli. Trajanje tog procesa je potpuno individualno, ali u proseku, prva korekcija se radi između jednog i tri meseca i traje nešto kraće, oko sat vremena. 

Koliko zapravo traje trajni ajlajner?

Gotovo neprimetno i postepeno, intenzitet boje će početi da bledi, zbog čega je poželjno osvežavati boju nakon 2 do 3 godine. Kojom brzinom i intenzitetom će boja postajati svetlija zavisi od mnogo faktora i potpuno je individualna stvar. Ukoliko Vam je koža masnija, često se izlažete suncu, ili koristite kreme sa retinolom, možete očekivati da će boja brže da izbledi. Svakako, uz redovna osvežavanja, održavanje boje i forme je mnogo lakše. Ono što je takođe bitno napomenuti to je da je ovu šminku moguće ukloniti i pre nego što ona izbledi, uz pomoć nekoliko laserskih tretmana.

trajni ajljaner korekcija

Da li trajna šminka kapaka boli?

Iako verovatno ni sama pomisao na to da neko iglom treba da vrši sitne ubode po Vašem kapku ne deluje bezbolno, sam proces je daleko od nepodnošljivo bolnog. Zavhaljujući primeni krema sa anesteticima, sve što ćete osetiti je osećaj blage nelagoda, nalik grebanju ili samom tetoviranju. Svakako, nije ništa što ne može da se izdrži ili što može izazvati neželjene reakcije. Tokom prvih dana možete primetiti blagi otok i osetljivost regije, svrab ili blago peckanje, nakon čega će koža početi da se ljušti.

Da li sam idealan kandidat za trajnu šminku?

Neophodno je da Vašeg makeup artista prilikom konsultacija upoznate sa svim stanjima ili bolestima, ukoliko ih imate. Posebno ukoliko bolujete od dijabetesa, autoimume bolesti, skidali ste dioptriju laserom, operisali kataraktu, ili ste nedavno ubacivali filere i botoks, budući da takve stvari mogu imati uticaja na krajnji ishod i na to kako će koža odreagovati. Ukoliko nosite sočiva ili veštačke trepavice, neophodno je da ih skinete pre tretmana i da sačekate nedelju dana pre nego što ih ponovo stavite.

Da li može doći do neželjenih efekata?

Budući da je od svih tretmana trajne šminke ovaj najosetljiviji i stoga najrizičniji, bitno je da se pre samog tretmana upoznate sa određenim neželjenim efektima do kojih može doći. Infekcije, granulaciono tkivo i alergijske reakcije su najčešći problemi sa kojima se susreću klijenti koji ne biraju pažljivo svog makeup artista, zbog toga je posebno bitno da nađete osobu koja je kvalifikovana i stručna u svojoj oblasti. 

trajni ajlajner nezeljeni efekat

Kako se pripremiti za tretman?

Ukoliko se zakazani termin Vašeg tretmana polako približava, neophodno je da obratite posebnu pažnju na stvari koje mogu imati uticaja na krajnji rezultat. Stoga je bitno da se pridržavate sledećih stvari:

  • Nemojte ići na farbanje ili lash lifting par dana pred sam tretman.
  • Nemojte piti alkohol dan pre, budući da može uticati na prag tolerancije bola.
  • Nemojte konzumirati riblje ulje nekoliko dana pre tretmana.
  • Nema potrebe da dolazite našminkani na tretman, svaka šminka će biti skinuta.
  • Operite kosu tog dana, kako ne biste morali time da se bavite tokom prvih par dana.
  • Ponesite naočare za sunce, oči će biti osetljive na jaku svetlost neposredno nakon tretmana.

Kako negovati oči nakon tretmana?

Nakon samog tretmana, izuzetno je važno da čistite područje kapka na svakih pola sata kako bi uklonili limfne naslage koje se mogu skupljati. Ovo morate da radite jer u suprotnom može doći do neželjenih reakcija, a i uticaće na ubrzani gubitak boje. Takođe, tokom oporavka, ovo su stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju:

  • Pažljivo se umivajte i pazite na oči prilikom tuširanja i pranja kose.
  • Ne tetovarajte se u prvih 7 do 10 dana.
  • Ne šminkajte područje oko očiju tokom prvih 7 do 10 dana.
  • Ne radite tretmane lica tokom prvih 7 dana.
  • Nemojte dirati ili ljuštiti kožu koja se ljušti.
  • Pazite u kom položaju spavate.

Kako odabrati pravi stil ajlajnera?

Nakon godina šminkanja i pokušaja da postignete taj idealno ujednačeni izgled našminkanih očiju, kako odabrati pravi stil uz koji nećete morati svakodnevno da se šminkate? Uz konsultacije sa Vašim permanent makeup artistom, naravno. Iako možda mislite da znate šta najbolje pristaje Vašem obliku oka, istina je da smo često vrlo subjektivni, ili nespremni da prihvatimo promene i saslušamo šta neko drugi ima da nam kaže. 

Međutim, budući da je ovo promena koja će ostati na Vašem licu par godina, neophodno je da uzmete u obzir dobronamerne savete Vašeg makeup artista kako bi postigli prirodan rezultat koji će na najbolji način istaći Vaše oči, trepavice i lice. Uz konsultacije sa Biljanom Ilić, možete doći do idealnog rešenja koje odgovara Vašoj fizionomiji lica i odabrati klasičan ili osenčeni stil.

  • Klasičan – Želite tanku liniju koja prati i blago naglašava liniju trepavica? Ili ipak nešto deblju liniju za blagim zakrivljenjem na kraju? Klasičan stil je pravi izbor za sve Vas koji želite čistu i oštru liniju za koju će se svi pitati kako uspevate to da izvedete, a na Vama je da li ćete im otkriti tajnu ili ne.
  • Soft – Takozvani soft, odnosno stil senčenja, idealan je za sve koji žele nešto blaži, suptilniji izgled, koji se potom po potrebi šminkom može lako nadograditi do pravog smokey eye look-a. Sama linija nije toliko naglašena, koliko je akcenat na prirodnijem izgledu koji prati položaj kapka i ponaša se kao senka.

Klasičan ajlajner

Soft - Senčeni ajlajner

Kako odabrati pravog permanent makeup artista za ovako delikatan tretman?

Nije lako naći osobu kojoj ćete poveriti ovako važan zadatak, jer, složićete se, svaka promena na licu ma koliko mala bila, neće proći neopaženo. Dobro promene se lako uoče, ali one pogrešne još lakše. Zbog toga, morate pronaći makeup artista koji ima iskustvo, znanje, mirnu, preciznu ruku, koji poštuje sve higijenske propise i koji zna da sugeriše klijentu šta je najbolje rešenje. Od phi mastera Biljane Ilić, možete da očekujete sve to i mnogo više. Zakažite besplatne konsultacije i uverite se i sami.

Zakaži svoju konsultaciju

Želiš da se baviš Trajnom Šminkom?

Otkriću Vam kako i gde možete načiniti prve korake ka tome da promenite svoju profesiju i izgradite svoje ime u Svetu Beauty Industrije.

eknjiga biljana ilic