You are currently viewing Trajna šminka usana – sve što treba da znate

Trajna šminka usana – sve što treba da znate

  • Post category:Tretmani / Usne

Verovatno već znate da je pravi izbor karmina najbolje oružje svake žene. Neverovatno je kako jedna tako naizgled mala promena, kao što je boja usana, može potpuno da transformiše ne samo spoljašnji izgled, već i unutrašnje raspoloženje. Iako nanošenje karmina nije toliko komplikovano kao nanošenje maskare, uvek može lakše i jednostavnije. Zbog toga se sve veći broj žena odlučuje da isproba tretman poznat kao trajna šminka usana ili konturisanje usana, kako bi uvek mogle da izgledaju besprekorno i zaborave na konstantno popravljanje karmina.

trajna šminka usana

Zašto se odlučiti za trajnu šminku usana?

Bilo da ste jedna od onih žena kojima je potrebno samo malo maskare i karmin i spremni ste za izlazak, ili volite da se svakodnevno šminkate, verovatno karmin uvek nanosite na kraju. To je taj final touch, poslednji potez koji upotpunjuje Vaš izgled i čini da se osećate nekako posebno. Međutim, magija karmina ne traje dugo. U zavisnosti od teksture i finiša, oni kremasti se prelako razmazuju i beže preko ivice, dok oni matirajući isušuju Vaše usne i čine da izgledaju umorno. I to sve pre nego što ste uzeli prvi zalogaj ili popili čašu vina.

Kažu da je dobar karmin investicija zlatna vredna, ali se ta mala bočica često lako izgubi, polomi, ili čak istopi ukoliko stoji u torbi ili u kolima tokom letnjeg perioda. A neretko se dešava i to da Vaša omiljena nijansa bude povučena iz prodaje, budući da brendovi svake sezone izbacuju nove kolekcije i posle izvesnog vremena povlače stare. Onda kreće beskrajna potraga za istom nijansom u moru sličnih iako već znate da u među sličnima nećete nikada naći baš istu. 

Na sve ove “slatke” muke možete vrlo lako da zaboravite ukoliko se odlučite da umesto u dvadeset i peti karmin slične nijanse, uložite u trajnu šminku Vaših usana. Zaboravite na svakodnevno skidanje i nanošenje karmina i probudite se svakog jutra sa zanosnim usnama. Danas ćemo pokušati da Vam približimo ovaj tretman i odgovorimo na sva pitanja i nedoumice koje verovatno imate u vezi sa ovim tretmanom.

Da li je trajna šminka isto što i tetoviranje?

Ukoliko želite da postignete prirodan izgled blago punijih, osenčenih i konturisanih usana, ovaj tretman će Vam to omogućiti. Iako sam proces dosta liči na tetoviranje, ne koristi se tradicionalno mastilo koje se unosi u dublji sloj kože i traje duže, već pigmenti, koji se ubacuju u površinski sloj kože. Pigmenti daju mnogo prirodniji izgled Vašim usnama, te ukoliko i naiđete na nekoga ko radi sa klasičnim mastilom za tetoviranje, dobro se raspitajte i pogledajte prethodne radove u istoj tehnici.

Bitno je napomenuti da pigmenti nisu trajni poput tetovaže. Oni se unose u površinski sloj kože koji se konstantno regeneriše, stoga je potrebno osvežiti boju s vremena na vreme. Ali možete očekivati da prve dve do tri godine, sem manjih korekcija nećete imati potrebu za ponovnim tretmanom jer boja ne bledi tako brzo. S tim na umu, ovaj proces se može okarakterisati i kao polu-trajno šminkanje, budući da je poželjno ponoviti ga nakon izvesnog vremena.

Kako izgleda proces trajne šminke usana?

Često se za ovaj tretman odlučuju osobe koje su radile obrve i već imaju predstavu o tome kako procedura može izgledati. No, ima i onih koji još uvek ne znaju ni razliku između  puder obrva i japanske metode, a rešili su da krenu od usana. Pored samog tretmana, najuzbudljiviji deo svakako predstavlja biranje nijanse i izgleda koji želite da postignete. Biljana će Vam prvo olovkom iskonturisati i popuniti usne kako bi ste dobili predstavu o krajnjem izgledu, a ukoliko je to to, “šminkanje” može da počne.

Na samom početku, koristi se površinski anestetik u vidu kreme kako bi regija utrnula i bol bio sveden na podnošljivi minimum, a potom se brojnim sitnim ubodima pigment ubacuje ispod površinskog sloja kože. Sam proces ne traje dugo, oko 2 sata, a obično treba oko 2 do 4 nedelje da usne u potpunosti zacele i dobiju svoj konačan izgled, nakon čega se preporučuje dolazak na pregled i manje korekcije ukoliko su potrebne.

Kome se ne preporučuje ovaj tretman?

Budući da se radi o vrlo osetljivoj regiji koja se nalazi na licu, postoje određeni kriterijumi od kojih zavisi da li ste idealan kandidat za ovaj tretman ili ne. Ukoliko se pronađete u nekom od narednih opisa ili kategorija, znajte da niste pogodan kandidat i da ne bi trebalo da radite ovaj tretman zbog mogućih komplikacija. 

  • Trenutno dojite ili ste trudni
  • Imate dijabetes, anemiju, ili neku autoimunu bolest
  • Imate izraženu hiperpigmentaciju ili psorijazu
  • Koristite lekove poznatije kao koagulanse
  • Primate hemioterapiju

Najčešća pitanja u vezi sa tretmanom trajne šminke usana

Kada se radi o ovakvim tretmanima, bilo da su usne, obrve, ili ajlajner, postoji nekoliko ključnih pitanja koja se uvek ponavljaju, stoga smo rešili da Vam ovde ukratko damo odgovore na njih. Ukoliko postoji još nešto što Vas zanima, slobodno nas kontaktirajte.

Koliko dugo traje sam tretman?

U zavisnosti od Vašeg tipa kože i toga kako ona absorbuje pigment, tretman može trajati između 2 i 3 sata. Nekada je potrebno aplicirati više pigmenta ukoliko ga koža ne absorbuje lepo.

Da li boli?

Bol je individualna kategorija i svako od nas ima drugačiji prag tolerancije, međutim bitno je istaći da, iako je ovo vrlo osetljiva regija sa tankom kožom, nakon apliciranje anestetika u vidu kreme, bol će biti svedena na podnošljivi minimum.

Kako odabrati pravu boju?

Kako odabrati boju koja će se na Vašim usnama zadržati mnogo duže nego prosečan karmin? Bitno je da se konsultujete sa Vašim makeup artistom prilikom odabira idealne nijanse i da sledite njegove savete jer podton kože klijenta, kao i to da li su usne prirodno svetlije ili tamnije, znatno utiču na to kako će krajnji rezultat izgledati. Na osnovu tih faktora biramo podton nijanse pigmenta i zajedno donosimo odluku o najboljoj boji. Gledajte nijanse koje su nosive za svaki dan, nalik Vašem omiljenom ružu, a da se ipak lako mogu nadograditi ukoliko poželite nešto intenzivniju nijansu za večernje prilike.

Da li osobe koje su popunjavale usne mogu da rade ovaj tretman?

Mnogi makeup artisti izbegavaju da rade sa usnama koje imaju u sebi razne filere. Međutim ovaj tretman može da se radi, ukoliko je prošlo minimum mesec i po dana od ubacivanja filera. Ukoliko razmišljate o oba ova tretmana, svakako se preporučuje da prvo filerima postignete ujednačeni izgled i volumen koji želite, a da potom uradite polutrajnu šminku.

Kako se pripremiti za tretman?

Ovo je izuzetno bezbedna procedura, ali je jako važno da naglasite ukoliko imate određene probleme sa kožom. Za razliku od tetoviranja, šanse za izazivanje alergijske reakcije su minimalne, ali ukoliko ste skloni alergijama i imate osetljivu kožu, možete prvo uraditi mali test da se proveri kako koža reaguje na pigment. Kada je reč o trajnoj šminci, bitno je napomenuti da su usne najsenzibilnija regija zbog velikog broja nervnih završetaka, zbog čega klijenti mogu osetiti povremenu bol. 

Ono što možete da uradite kako bi kožu usana pripremili za tretman jeste da ih redovno hidrirate i negujete balzamima. Ukoliko ste skloni herpesu, bitno je da poradite na Vašem imunitetu. Takođe, postoje neke stvari koje ne bi trebalo konzumirati neposredno pre tretmana jer mogu uticati na zgružavanje krvi, a to su:

  • Kafa, čaj, alkohol
  • Aspirin i ibuprofen
  • Riblje ulje
  • Proizvodi koji sadrže retinol
  • Vitamin E

Koliko vremena treba da prođe da usne zacele?

Prvih 2-3 dana možete očekivati da usne budu blago natečene, crvene i bolne na dodir. Nakon tretmana, boja će biti previše intenzivna, mnogo jača nego što ste očekivali. Nemojte da Vas to plaši, jer će već tokom prve nedelje ona izbledeti bar 50% i nastaviće da bledi tokom naredne 2 do 3 nedelje, dok se konačno ne slegne. Nakon toga, mogu se raditi manje korekcije ukoliko postoji neujednačenost boje. Generalno, osobama sa masnijom kožom su potrebne češće korekcije, otprilike jednom u godinu i po dana, dok osobe sa suvom kožom mogu dolaziti po potrebi na 2 do 4 godine, u zavisnosti od primenjene tehnike senčenja i intenziteta boje.

Da li mogu da se našminkam nakon tretmana?

Strogo je zabranjeno nanošenje ne samo karmina barem prvih nedelju dana, dok ne splasne otok i crvenilo, ne bi ste smeli da šminkate usne, a preporučljivo je da ne šminkate ni ostatak lica, kako ne bi nešto od šminke slučajno završilo na usnama. Izbegavajte jako sunce, odlazak na bazen, solarijum i sl.

Koliko dugo traje pun efekat?

U zavisnosti od Vaše kože i stila života, efekat može da traje 3 do 5 godina uz redovno održavanje i pravilnu negu. U pitanju je ipak privremeni pigment, a ne trajna tetovaža. Osobe sa masnijom kožom, sportisti i oni skloni znojenju mogu očekivati da će njihove usne nešto brže da blede. 

Da li se ova šminka može ukloniti?

Kao i sve ostalo i ova procedura je potpuno reverzibilna, ali iako se radi sa laserom, ovaj postupak je znatno bolniji i skuplji. Stoga je važno dobro razmisliti pre odabira boje ali i prilikom odabira makeup artista.

Kako odabrati osobu kojoj ćete poveriti Vaše usne?

Sve promene koje radite na licu su posebno delikatne i bitno je pronaći profesionalca, osobu sa iskustvom i mirnom rukom. Ako ste rešili da napokon kažete “zbogom” svim karminima, olovkama i sjajevima, kontaktirajte Biljanu Ilić već danas i zakažite konsultacije. Ukoliko odlučite da Vaše usne prepustite Biljani Ilić, možete očekivati da ćete uz konsultacije sa njom doći do najboljeg mogućeg rezultata u vrlo kratkom vremenskom periodu. Bitno je da ukoliko dolazite na konsultacije ili zovete telefonom, pitate sve što Vas zanima, kako bi razrešili sve nedoumice pre samog tretmana. Uverite se zašto je ova tehnika potpuni hit u svetu a i kod nas i postanite jedna od onih žena koje su uvek zadovoljne svojim izgledom.

trajna sminka biljana ilic

Zakaži svoju konsultaciju

Želiš da se baviš Trajnom Šminkom?

Otkriću Vam kako i gde možete načiniti prve korake ka tome da promenite svoju profesiju i izgradite svoje ime u Svetu Beauty Industrije.

eknjiga biljana ilic

Trajna Šminka Usana

Trajna Šminka

Usana

Tretman

Trajna Šminka Usana

Tretman se radi sa najsavremenijom Phi Simplicity Master mašinicom sa kojom unosimo pigment ispod prvog sloja kože usana gde dobijamo rezultat punijih usana, izgled šminke i prekrivene nejednakosti usana.

Play Video

Ovim tretmanom eliminišete muku šminkanja svaki dan i brigu da li će Vam se obrisati ruž svaki put kada nešto pojedete ili popijete.

Osvežavanje nakon 2 do 3 godine.

Cena

32.000 RSD

Trajanje tretmana

2-3h

Lokacija

Subotica

Zakaži besplatnu konsultaciju: